Για κέρδη ετοιμάζεται το EUR/USD

Αν και το τριήμερο που μας πέρασε δεν ωφέλησε το EUR/USD, καθώς το ζεύγος κινήθηκε πτωτικά, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μια ανοδική πορεία που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθεί μέσα στην εβδομάδα. Οι οικονομικοί αναλυτές βασίζονται σε μια σειρά από ανακοινώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες και που θα ενισχύσουν την ισοτιμία του ζεύγους.

Ήδη, μάλιστα, το EUR/USD έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει το επίπεδο αντίστασης στο 1.1000, μετά την πτώση που παρατηρήθηκε στο τριήμερο. Ειδικά τη Δευτέρα, το ζεύγος βρέθηκε στα χαμηλά επίπεδα του 1.0963, αλλά πλέον κινείται ανοδικά.

Οι προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις του EUR/USD

Το τριήμερο που προηγήθηκε ενίσχυσε ελαφρώς την ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου (USD), με αποτέλεσμα το ευρώ (EUR) να χάσει έδαφος. Το USD σημείωσε αύξηση, παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό Χρηματιστήριο κινήθηκε ανοδικά, χάρη στην ανακοίνωση ότι η JP Morgan εξαγόρασε μεγάλο κομμάτι της υπό κατάρρευση First Republic Bank.

Η ανοδική πορεία του USD, όμως, έδωσε τη θέση της σε μια μικρή πτώση, όταν το EUR προχώρησε σε αντεπίθεση. Οι επενδυτές βασίζονται στις επερχόμενες οικονομικές ανακοινώσεις που αναμένονται από την Ευρωζώνη και είναι αρκετά αισιόδοξοι. Μεταξύ άλλων, αναμένουν αύξηση στις πωλήσεις λιανικής της Γερμανίας για τον Μάρτιο, ενώ η σημαντικότερη είδηση της εβδομάδας θα είναι οι αποφάσεις των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η σχετική ανακοίνωση θα ενισχύσει αποφασιστικά την ανοδική πορεία του EUR/USD.