Για νέο ρεκόρ ετοιμάζεται η ισοτιμία του Bitcoin

Το Bitcoin αποτελεί το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στην αγορά του forex και τους τελευταίους μήνες μοιάζει διατεθειμένο να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο στην ισοτιμία του, αν και παρατηρείται μια περίοδος αναμονής, με πολλούς να προβλέπουν ότι θα λήξει σύντομα και θα στείλει την τιμή του σε επίπεδα ρεκόρ. Οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτή η στιγμή πλησιάζει, αφού έχουν καλυφθεί κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις που θα το φέρουν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Παρά την υψηλή μεταβλητότητά του, άλλωστε, το Bitcoin παραμένει τις τελευταίες ημέρες σταθερό στα επίπεδα των $18.000, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι βρίσκεται σε ένα είδος… προεργασίας, προκειμένου να εκτοξευθεί πάνω από τα $20.000, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την άνοδο του Bitcoin

Σύμφωνα με αρκετούς οικονομικούς αναλυτές, το Bitcoin ετοιμάζεται για ένα ακόμη ανοδικό ράλι, το οποίο όμως διαφέρει από τα περισσότερα προηγούμενα. Για κάποιο λόγο, φαίνεται πως οι αγορές προετοιμάζονται για την άνοδο του κρυπτονομίσματος, έχοντας εκτιμήσει διαφορετικά τις δυνατότητές του.

Οι δύο βασικότεροι παράγοντες που ωθούν τους αναλυτές να αναμένουν μια διαφορετική άνοδο της ισοτιμίας του Bitcoin έχουν να κάνουν με τη ζήτηση που παρουσιάζει. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο νέοι παράγοντες ζήτησης, με τον πρώτο να αφορά στους μικροεπενδυτές. Η συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών επενδύει σε μικρά κομμάτια του Bitcoin, με αποτέλεσμα, όμως, να συγκεντρώνονται παραγγελίες μεγάλου όγκου.

Στη ζήτηση που υπάρχει από τους μικροεπενδυτές έρχεται να προστεθεί για πρώτη φορά το μεγάλο ενδιαφέρων των μεγάλων επενδυτών, όπως εταιρείες επενδύσεων κτλ.. Ο όγκος των συγκεκριμένων παραγγελιών είναι για πρώτη φορά τόσο μεγάλος και εικάζεται ότι θα παίξει επίσης μεγάλο ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις στην ισοτιμία του.