Δεν ανακόπτουν την άνοδο του GBP/USD τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα

Το GBP/USD βρίσκεται σε άνοδο τις τελευταίες ημέρες στην αγορά του forex, κυρίως χάρη στην αδυναμία που δείχνει το αμερικανικό δολάριο (USD). Η ισοτιμία του ζεύγους αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς και οι αγοραστές κυριαρχούν στην αγορά, αδιαφορώντας ακόμα και για κάποια πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα εν λόγω αποτελέσματα είναι απογοητευτικά για την οικονομία της χώρας, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των επενδυτών να στηρίξουν την αγγλική στερλίνα (GBP).

Αναλυτικότερα, το GBP/USD πλησιάζει τα επίπεδα του 1.4000, καθώς έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σημείο αντίστασης. Ο βασικός λόγος για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι επενδυτές είναι οι επιδόσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, όχι τόσο σε οικονομικό, αλλά σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς η χώρα φαίνεται να συνεχίζει χωρίς καθυστερήσεις το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της πανδημίας και ετοιμάζεται να επανεκκινήσει την οικονομία στις αρχές Ιανουαρίου.

Αδιαφορούν για τα οικονομικά αποτελέσματα οι επενδυτές

Εν μέσω της ανόδου του GBP/USD, πάντως, το Ηνωμένο Βασίλειο προχώρησε στην ανακοίνωση κάποιων απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν μείωση της τάξης του 8,2% στις πωλήσεις λιανικής για τον Ιανουάριο, αλλά οι επενδυτές προτίμησαν να επικεντρωθούν σε άλλους τομείς και να στηρίξουν το GBP.

Παράλληλα, το USD αντιμετωπίζει πιέσεις, οι οποίες προέρχονται από το γεγονός ότι οι επενδυτές προτιμούν επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου και φροντίζουν να πουλήσουν τα ζεύγη που περιέχουν το αμερικανικό νόμισμα.