Δεν πραγματοποιήθηκε η μεγάλη άνοδος του EUR/USD

Αν και πολλοί οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι η ισοτιμία του EUR/USD θα αυξηθεί σημαντικά, λόγω των επικείμενων θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη, η μεγάλη άνοδος δεν ήρθε τελικά, καθώς κάποια θετικά νέα προήλθαν και από τις ΗΠΑ και εξισορρόπησαν την ισοτιμία.

Αναλυτικότερα, με θετικά αποτελέσματα να έρχονται και από την Ευρωζώνη και από τις ΗΠΑ, η ισοτιμία του EUR/USD δεν άλλαξε σημαντικά και παρέμεινε αρχικά στα επίπεδα του 1.1830 σήμερα το πρωί. Σύντομα, όμως, το ζεύγος παρουσίασε μια μικρή άνοδο που το έφερε πλέον στα επίπεδα άνω του 1.1840.

Οι προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών

Το οικονομικό ημερολόγιο περιείχε χθες μια σημαντική ανακοίνωση, αυτή της Γερμανίας (της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης) για την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων στην οικονομία. Ο δείκτης του Ινστιτούτου IFO βρέθηκε στο 117.2. Πρόκειται για χαμηλότερο επίπεδο από το προηγούμενο του 117.6, αλλά παραμένει επίπεδο ρεκόρ για την γερμανική οικονομία.

Δικαίως, λοιπόν, οι αναλυτές προέβλεψαν ότι η ανακοίνωσε ενός ακόμη δείκτη ρεκόρ θα έφερνε το ευρώ (EUR) σε υψηλότερα επίπεδα, σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο (USD).

Η απάντηση των ΗΠΑ

Παράλληλα, όμως, ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ ότι το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Trump εγκρίθηκε από τη Γερουσία και πλέον αναμένει την έγκριση και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πρόκειται για ιδιαίτερα θετικά νέα, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που είχε ανακοινώσει προεκλογικά ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ. Οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις, άλλωστε, αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου.