Δεύτερη ημέρα πτώσης για την τιμή του πετρελαίου

Μετά από μια συνεχόμενη ανοδική πορεία που ακολούθησε την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή του πετρελαίου, ήρθε η ώρα για την αναστροφή της τάσης και τη μείωση της τιμής του, η οποία συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα. Κατά τις δύο τελευταίες ημέρες, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση, εξαιτίας του φόβου των αγορών για την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας.

Ωστόσο, η πτώση στην τιμή του πετρελαίου είναι περιορισμένη. Εξάλλου, οι παράγοντες που έχουν συμβάλλει στην αύξησή της τις προηγούμενες ημέρες παραμένουν και απλά έχουν χάσει λίγη από την ορμή τους. Αυτή τη φορά, συμβάλλουν στον περιορισμό της μείωσης της τιμής, η οποία έχασε μικρό κομμάτι της αξίας της.

Οι εξελίξεις στην τιμή του πετρελαίου

Τη Δευτέρα, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε μικρή μείωση, η οποία οφείλεται στην ανησυχία που φέρνει ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, η τιμή του brent μειώθηκε κατά 0,46%, στα $81,37 ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του WTI μειώθηκε κατά 0,43%, στα $78,56 ανά βαρέλι.

Η μείωση προκλήθηκε από την αύξηση των κρουσμάτων και από τα μέτρα που έχουν λάβει πολλές χώρες ανά τον κόσμο, αλλά ήταν αρκετά μικρή. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν τα προβλήματα που σχετίζονταν με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες. Το σημαντικότερο από αυτά ήταν η έκρυθμη κατάσταση στο Καζακστάν, μία από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής, η οποία έχει δει τις τελευταίες ημέρες τις σχετικές εργασίες να παύουν σε μεγάλο βαθμό, εξαιτίας των ταραχών που σημειώνονται.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τέλος, η μείωση στην τιμή του πετρελαίου είναι πιθανότατα προσωρινή, αφού οι παράγοντες που προκαλούν την αύξησή της είναι περισσότερο επίμονοι.