Διάλειμμα στην άνοδο της τιμής του χρυσού

Η τιμή του χρυσού έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί στις παγκόσμιες αγορές η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και πλέον βρίσκεται στο δρόμο για τα $1.975. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, η ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου (USD) είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό επίπεδο αντίστασης στην άνοδο του χρυσού, το οποίο ανέκοψε την πορεία του.

Οι οικονομικοί αναλυτές, πάντως, εκτιμούν ότι η αντίσταση που συναντά ο χρυσός είναι προσωρινή και πως το επίπεδο αντίστασης θα ξεπεραστεί σύντομα, ανοίγοντας το δρόμο για ακόμα περισσότερα κέρδη.

Το διάλειμμα στην άνοδο του χρυσού

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, η ανοδική πορεία της τιμής του χρυσού ανακόπηκε, εξαιτίας της ενίσχυσης που παρουσιάστηκε στο USD. Πολλοί επενδυτές αποφάσισαν να στηρίξουν το αμερικανικό νόμισμα (το οποίο επίσης αποτελεί καταφύγιο σε περιόδους κρίσης), στερώντας έτσι από τον χρυσό την ορμή που είχε τις προηγούμενες ημέρες.

Εξαιτίας της μεταστροφής των επενδυτών, η τιμή του χρυσού συνάντησε αντίσταση στα $1.950, την οποία δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει. Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει αυτή τη στιγμή στα ίδια επίπεδα, καθώς οι πωλητές φαίνεται να παίρνουν τον έλεγχο. Ωστόσο, προς το παρόν, δε μοιάζει διατεθειμένο ούτε να κινηθεί πτωτικά.

Όσο για το USD, και αυτό παραμένει ενισχυμένο, αν και σταθερό τις τελευταίες ώρες, χάρη στις προβλέψεις για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ, αλλά και σε νέες φήμες για διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, με σκοπό να μπει τέλος στις εχθροπραξίες.