Διακόπτεται η συνεχόμενη άνοδος του EUR/USD

Το EUR/USD κινήθηκε ανοδικά τις προηγούμενες ημέρες, με αποκορύφωμα την Πέμπτη, όταν η αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου (USD) έδωσε νέα ώθηση στο ζεύγος, με αποτέλεσμα να πλησιάσει για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό τα επίπεδα του 1.1500. Ωστόσο, το USD μοιάζει αποφασισμένο να επανέλθει και να διεκδικήσει εκ νέου έδαφος επί του ευρώ (EUR).

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι ξαφνικά οι αγορές επανέκτησαν την εμπιστοσύνη τους στο USD. Οι οικονομικοί και πολιτικοί φόβοι για την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού παραμένουν, ειδικά μετά τις εξελίξεις και τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών. Φαίνεται, όμως, πως οι αγορές δεν είναι διατεθειμένες να αφήσουν την ισοτιμία του ζεύγους να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι τελευταίες κινήσεις του EUR/USD

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν μαζικές πωλήσεις του USD, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να πέσει έναντι του EUR. Έτσι, το EUR/USD έφτασε την Πέμπτη στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων και πλησίασε το όριο του 1.1500. Σήμερα, ωστόσο, η εικόνα φαίνεται να έχει αντιστραφεί. Το USD κερδίζει ξανά έδαφος και το ζεύγος έπεσε αρχικά στα επίπεδα του 1.1450. H πτώση της ισοτιμίας του, μάλιστα, συνεχίζεται και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, με αποτέλεσμα να κινείται πλέον στα επίπεδα του 1.1425.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η πορεία του ζεύγους δεν πρόκειται να επηρεαστεί σημαντικά από σημερινές οικονομικές ανακοινώσεις. Και, δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες παρεμβάλλεται Σαββατοκύριακο, αλλά και οι πρώτες αργίες της εορταστικής περιόδου, η εικόνα του EUR/USD δεν πρόκειται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό.