Δοκιμάζει πιο υψηλά επίπεδα η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού είχε να αντιμετωπίσει αρκετά σκαμπανεβάσματα τις τελευταίες ώρες, εξαιτίας της πορείας του αμερικανικού δολαρίου (USD), αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έχει σταθεροποιηθεί και εκμεταλλεύεται την προτίμηση των επενδυτών, προκειμένου να δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται σταθερά στα επίπεδα των $1.880 και δοκιμάζει τα υψηλότερα επίπεδα, με σκοπό να αγγίξει και να ξεπεράσει τα $1.900.

Τα $1.990 είναι και ο βασικός στόχος των περισσότερων επενδυτών, καθώς πρόκειται για ένα κρίσιμο σημείο, που μπορεί να έχει άκρως θετική έκβαση για τις επόμενες κινήσεις του χρυσού. Ωστόσο, πολλοί παραμένουν απαισιόδοξοι προς το παρόν, καθώς το USD φαίνεται να έχει ενισχυθεί τις τελευταίες ώρες και να εμποδίζει περαιτέρω άνοδο.

Από το USD εξαρτώνται οι επόμενες κινήσεις του χρυσού

Όπως και πολλές προηγούμενες φορές, η πορεία της τιμής του χρυσού εξαρτάται από το USD, το οποίο έχει ενισχυθεί τις τελευταίες ώρες. Η άνοδος της ισοτιμίας του USD (ειδικά έναντι των βασικών αντίπαλων νομισμάτων, όπως το EUR και το GBP) προκάλεσε χθες πτώση της τιμής του χρυσού και χρειάστηκε μια νέα ώθηση από τους αγοραστές, προκειμένου να επιστρέψει στα επίπεδα των $1.880. Μόλις το USD σταθεροποιήθηκε, οι επενδυτές που επέμειναν στον χρυσό έδωσαν στο πολύτιμο μέταλλο την ευκαιρία να δοκιμάσει τα επίπεδα των $1.900, αλλά προς το παρόν δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν το επίπεδο αντίστασης.