Δοκιμάζει υψηλότερα επίπεδα η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού έχει δεχθεί αρκετές πιέσεις τους τελευταίους μήνες και η εικόνα της στην αγορά του forex παραμένει ίδια, καθώς το πολύτιμο μέταλλο αναλώνεται κατά κύριο λόγο στο να δοκιμάζει υψηλότερα επίπεδα, με το αποτέλεσμα όμως να είναι σπάνια άξιο λόγου. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και τις τελευταίες ώρες, με τη διαφορά ότι η τιμή του χρυσού έχει βρει αφορμή στις πιέσεις που δέχεται το αμερικανικό δολάριο (USD), προκειμένου να επιστρέψει σε υψηλότερα επίπεδα.

Αυτή τη στιγμή, η τιμή του χρυσού δοκιμάζει τα επίπεδα των $1750 ανά ουγκιά, εκμεταλλευόμενο μια σειρά πιέσεων που έχει να αντιμετωπίσει το USD. Οι προϋποθέσεις για την άνοδο της τιμής του πολύτιμου μετάλλου βρίσκονται εκεί, αλλά προς το παρόν οι επενδυτές μοιάζουν διστακτικοί.

Η πορεία του USD ως αφορμή για αύξηση της τιμής του χρυσού

Το USD δέχεται κάποιες έντονες πιέσεις τις τελευταίες ώρες, ειδικά μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για το εκτιμώμενο έλλειμμα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το έλλειμμα αγγίζει το ποσό ρεκόρ των 1,7 τρις δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία, αλλά και λόγω των οικονομικών μέτρων ενίσχυσης που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Πρόεδρος Biden.

Η εικόνα αυτή έχει προκαλέσει πιέσεις στο USD, τις οποίες ο χρυσός φαίνεται διατεθειμένος να εκμεταλλευτεί. Χάρη στις πιέσεις, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου δοκίμασε για μια ακόμα φορά τα επίπεδα των $1750 και βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτά. Ωστόσο, οι επόμενες κινήσεις του χρυσού θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από την εικόνα του USD, εν όψει και της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του αμερικανικού τομέα λιανικής.