Εκμεταλλεύονται τη μικρή ζήτηση EUR και GBP

Οι συναλλαγές στην αγορά του forex τις τελευταίες 24 ώρες είναι ελάχιστες, καθώς οι περισσότεροι επενδυτές περιμένουν έως το δεύτερο μισό της εβδομάδας, όταν και θα πραγματοποιηθούν περισσότερες και σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις που μπορούν να επηρεάσουν τις κινήσεις των ζευγών νομισμάτων. Ειδικά στην περίπτωση των ζευγών που περιέχουν το USD, οι συναλλαγές είναι ελάχιστες και η ορμή που είχε αποκτήσει το αμερικανικό νόμισμα φαίνεται να έχει εξασθενήσει.

Την εξασθένηση της ορμής του USD, όμως, είναι διατεθειμένες να εκμεταλλευτούν οι αγορές, προκειμένου να ενισχύσουν δύο αντίπαλα νομίσματα: το EUR και το GBP. Τα δύο αυτά νομίσματα έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν ανοδικά έναντι του USD, χάρη στο γεγονός ότι οι αγοραστές αναμένουν ανακοινώσεις των επόμενων ημερών (όπως η έκθεση των πωλήσεων λιανικής των ΗΠΑ), προκειμένου να ενισχύσουν τις θέσεις τους ή να τις εγκαταλείψουν.

Το φαινόμενο αυτό, λοιπόν, μπορεί να ενισχύσει σε μικρό βαθμό το EUR, το οποίο κινείται τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στα επίπεδα του 1.1350 και του 1.1400, μετά από την πτώση που έφερε η ενίσχυση του USD. Όσο, λοιπόν, οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση των πωλήσεων λιανικής, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η ορμή του USD θα ενισχυθεί ή θα εξαντληθεί, το EUR μπορεί να κερδίσει έδαφος, αρκεί να ξεπεράσει το επίπεδο αντίστασης που βρίσκεται στο 1.1400.

Αντίστοιχα, το GBP εκμεταλλεύεται το διάλειμμα στην ενίσχυση του USD, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 1.4400 και κινούμενο κοντά στο 1.4450. Σημαντικό ρόλο στην πορεία του νομίσματος θα παίξει η σημερινή ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με τον βιομηχανικό και κατασκευαστικό τομέα. Τα θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκαλέσουν άνοδο του GBP, εν όψει μάλιστα, του προβληματισμού που επικρατεί για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Όποια πορεία κι αν ακολουθήσουν τα δύο αντίπαλα νομίσματα του USD, πάντως, οι ισοτιμίες τους θα κριθούν αποφασιστικά τις επόμενες ημέρες, με βάση τα σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν.