Ενισχύεται η τιμή της αγγλικής στερλίνας (GBP)

Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν ευνοούν σε καμία περίπτωση την πορεία της αγγλικής στερλίνας (GBP), αλλά όπως φαίνεται, τα νέα από τον οικονομικό τομέα βοηθούν το νόμισμα να κερδίσει έδαφος έναντι των αντιπάλων του. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε κάποια νέα οικονομικά στοιχεία που αφορούν μεταξύ άλλων και την πορεία του πληθωρισμού, τα οποία κρίθηκαν θετικά από τις αγορές και ενίσχυσαν την ισοτιμία του GBP.

Σε άνοδο το GBP/USD

Χάρη στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, το GBP/USD παρουσιάζει σήμερα ανοδικές διαθέσεις, με αποτέλεσμα να κινείται συνεχώς στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας. Το ζεύγος κινείται ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και η άνοδός του ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, χάρη στα σημερινά αποτελέσματα.

Αναλυτικότερα, λίγο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, το GBP/USD ενισχύθηκε και ξεπέρασε το όριο του 1.2440. Σύντομα, άρχισε να δοκιμάζει τα όρια του επιπέδου του 1.2450, αλλά παράλληλα παρουσίασε διακυμάνσεις που το φέρνουν και σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά ποτέ κάτω από το 1.2400.

Η ορμή του δείκτη τιμών καταναλωτή

Η οικονομική ανακοίνωση που έδωσε τη νέα ώθηση στην κίνηση του GBP/USD αφορούσε στον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ηνωμένου Βασιλείου, για το μήνα Μάρτιο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δείκτης αυξήθηκε κατά 2,3%, σε σχέση με τον αντίστοιχο του Μαρτίου του 2016, και κατά 0,4%, σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2017.

Τα εν λόγω στοιχεία παρουσιάζουν μια θετική εικόνα, όσον αφορά στον πληθωρισμό του Ηνωμένου Βασιλείου και για αυτόν ακριβώς το λόγο κατάφερε το GBP/USD να ξεπεράσει τις πιέσεις που δεχόταν τις προηγούμενες ημέρες και εβδομάδες και να κινηθεί ανοδικά.