Ενισχύουν την τιμή του Bitcoin οι αμερικανικές εκλογές

Το αμφίρροπο αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και η αβεβαιότητα των αγορών σχετικά με το νικητή έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες μια σημαντική αύξηση στην τιμή του Bitcoin, η οποία βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2018. Το κρυπτονόμισμα δέχθηκε μια σημαντική ώθηση το περασμένο Σάββατο, αλλά, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν αρκετή για να το διατηρήσει στα υψηλά επίπεδα άνω των $14.000. Παρ’ όλα αυτά, το Bitcoin έχει επιστρέψει σε αρκετά υψηλά επίπεδα, στο άκουσμα ότι ο Donald Trump είναι ξανά το φαβορί για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, το Bitcoin κατάφερε το προηγούμενο Σάββατο να ξεπεράσει το φράγμα των $14.000, το υψηλότερο από τον Ιανουάριο του 2018. Τα κέρδη που εξασφάλισε, όμως, αποδείχθηκαν προσωρινά, αφού το κρυπτονόμισμα κύλησε γρήγορα στα επίπεδα κάτω των $13.300. Οι προβλέψεις για τις αμερικανικές εκλογές, όμως, το έφεραν ξανά σε υψηλότερα επίπεδα, τα οποία μπορούν να του δώσουν την ευκαιρία να ξεπεράσει ξανά το όριο των $14.000.

Κομβικής σημασίας οι αμερικανικές εκλογές

Όπως φαίνεται, μεγάλο ρόλο στην πορεία του Bitcoin θα παίξει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Το πρωί της Τετάρτης, ο Donald Trump έγινε από αουτσάιντερ φαβορί για την Προεδρία και οι αγορές αντιδρούν άμεσα. Και ένα από τα αποτελέσματα της αντίδρασης είναι η αύξηση της ισοτιμίας του Bitcoin.

Συγκεκριμένα, η ισοτιμία του Bitcoin κατάφερε τις τελευταίες ώρες να ξεπεράσει γρήγορα τα επίπεδα των $13.300 και $13.500 και πλέον κυμαίνεται λίγο πάνω από τα $13.800. Ανάλογα με τις πληροφορίες που θα λαμβάνουμε, σχετικά με το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, η ισοτιμία του θα αλλάζει και φαίνεται πως θα είναι ανάλογη της πορείας του Donald Trump.