Εντείνονται οι πιέσεις προς το EUR/USD

Το EUR/USD δέχεται έντονες πιέσεις τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχει απωλέσει μεγάλο μέρος των κερδών του και να βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από τα υψηλότερα επίπεδα του 2020. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα επίπεδα του 1.1800, 200 pips χαμηλότερα από το υψηλότερο σημείο του 2020, εξαιτίας μιας σειράς πιέσεων που αφορούν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι πιέσεις προς το EUR/USD εντάθηκαν, μετά από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων στους Financial Times, σχετικά με τη ζήτηση για το ευρώ (EUR). Συγκεκριμένα, οι ανώνυμοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αύξηση στην ισοτιμία του EUR προκαλεί προβληματισμό, όταν η ζήτηση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Μακριά από την κορυφή το EUR/USD

Εξαιτίας των δηλώσεων αυτών, που αντικατοπτρίζουν τον βασικότερο προβληματισμό της ΕΚΤ, το EUR/USD δέχθηκε σημαντικές πιέσεις, που ώθησαν σε χαμηλότερα επίπεδα την ισοτιμία του. Ευτυχώς, όμως, για όσους έχουν επενδύσει στο EUR/USD, η πτώση δε συνεχίστηκε, αφού η πορεία του αμερικανικού δολαρίου (USD) δε δικαιολογεί μεγαλύτερες ανατροπές. Άλλωστε, τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ, αν και θετικά σε τομείς όπως οι νέες θέσεις εργασίας, δεν ικανοποίησαν τις αγορές, οι οποίες παραμένουν επιφυλακτικές απέναντι στο USD.

Οι επενδυτές, τέλος, θα έχουν τώρα στραμμένο το βλέμμα τους στις σημαντικές ανακοινώσεις οικονομικού χαρακτήρα που αναμένονται την Πέμπτη και την Παρασκευή, μεταξύ των οποίων οι αιτήσεις ανεργίας των ΗΠΑ και ο δείκτης PMI, που θα αποτελέσει την τελική ένδειξη πριν την ανακοίνωση των Non-Farm Payrolls της Παρασκευής.