Εν αναμονή οι επενδυτές στο EUR/USD

Το EUR/USD έχασε σημαντικό έδαφος τις προηγούμενες ημέρες και πλέον βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα του 1.1000, με το αμερικανικό δολάριο (USD) να έχει ενισχυθεί ελαφρώς και να διατηρεί σταθερή την ισοτιμία του ζεύγους. Οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας περισσότερες εξελίξεις στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας, πριν αποφασίσουν να στηρίξουν τη μία ή την άλλη πλευρά.

Οι αναλυτές της αγοράς, πάντως, εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι ο νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να απελευθερώσει τις αγορές από την ανησυχία για τον πόλεμο. Προς το παρόν, όμως, οι περισσότεροι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή.

Οι ελπίδες των επενδυτών για πρόοδο στις συνομιλίες

Ένα πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι έχουν υποχωρήσει από κάποιες από τις αρχικές απαιτήσεις τους και πως οι νέες συνομιλίες, που ξεκινούν την Τρίτη, μπορούν να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Το δημοσίευμα αυτό έχει αναπτερώσει τις ελπίδες αγορών και επενδυτών, αλλά αμφότεροι παραμένουν επιφυλακτικοί προς το παρόν.

Αυτό φαίνεται και στις κινήσεις του EUR/USD στην αγορά του forex. Το ζεύγος παραμένει σταθερό κάτω από το 1.1000 και οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις, πριν ξεκινήσουν να αγοράζουν ή να πωλούν. Παράλληλα, ένα μεγάλο κομμάτι των επενδυτών έχει στραφεί στις ασιατικές αγορές, οι οποίες παρουσιάζουν άνοδο τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα η ρευστότητα στο EUR/USD να έχει μειωθεί προς το παρόν.