Εν μέσω αρνητικού κλίματος αυξάνεται η ισοτιμία του GBP/USD

Το GBP/USD κατάφερε να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερα κέρδη μέσα στις τελευταίες ώρες, καθώς η ισοτιμία του βρέθηκε πάνω από τα επίπεδα του 1.3950 και παραμένει σταθερή. Το ζεύγος πραγματοποίησε άλμα από το 1.3921 και εξασφάλισε κέρδη, παρά το γεγονός ότι το πολιτικό και οικονομικό κλίμα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι φορτισμένο και αρνητικό.

Άλλωστε, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει να αντιμετωπίσει μια νέα σειρά διενέξεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή τις ενέργειές του στα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς και την χλιαρή υποδοχή των μέτρων οικονομικής στήριξης για την πανδημία, τα οποία δεν ξέφυγαν από τη σφαίρα του αναμενόμενου.

Το κλίμα που έχει να αντιμετωπίσει το GBP/USD

Η ανοδική πορεία του GBP/USD είναι καταδικασμένη να αντιστραφεί σύντομα, σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές της αγοράς. Άλλωστε, η αβεβαιότητα είναι το κυρίαρχο συναίσθημα σε αρκετές από τις εξελίξεις που αφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τη μία, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει άλλη μια διένεξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αποφάσισε να επεκτείνει τους ελέγχους προϊόντων στα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας. Από την άλλη, η ανακοίνωση του προϋπολογισμού, περιείχε μια σειρά από μέτρα οικονομικής στήριξης, τα οποία, όσο καλοδεχούμενα κι αν ήταν, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τα αναμενόμενα. Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η αγγλική στερλίνα (GBP) κινείται ανοδικά, οι πιθανότητες να αντιστραφεί η πορεία της είναι αρκετές.

Τέλος, οι αναλυτές τονίζουν ότι και το αμερικανικό δολάριο (USD) έχει αποκτήσει ορμή τις τελευταίες ώρες, χάρη στην ενίσχυση της τιμής των αμερικανικών ομολόγων και η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να επηρεάσει την πορεία του GBP/USD.