Επέστρεψε στα κέρδη το Bitcoin

Η ισοτιμία του Bitcoin είχε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να ακολουθεί πτωτική πορεία για πέντε συνεχόμενες ημέρες. Ωστόσο, η εικόνα άλλαξε τη Δευτέρα και το κρυπτονόμισμα επέστρεψε στην ανοδική πορεία και κατάφερε να εξασφαλίσει κέρδη ύψους 10%. Πλέον, η ισοτιμία του βρίσκεται στα επίπεδα των $53.792 και έχει καταφέρει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά του forex.

Βέβαια, οι επόμενες κινήσεις του Bitcoin μπορούν να προβλεφθούν δύσκολα, εξαιτίας της μεγάλης μεταβλητότητας που χαρακτηρίζει την ισοτιμία του. Θυμίζουμε ότι η πορεία του τους τελευταίους μήνες δεν ήταν καθόλου σταθερή, αφού, μετά τα ιστορικά υψηλά του Μαρτίου, το Bitcoin έχασε σχεδόν το 1/5 της αξίας του. Και οι τελευταίες πέντε ημέρες του κόστισαν περίπου 10%, αλλά τελικά το κρυπτονόμισμα επέστρεψε σε ανοδική πορεία.

Οι τελευταίες κινήσεις του Bitcoin

Η προηγούμενη Κυριακή έφερε το Bitcoin στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά τη Δευτέρα ξεκίνησε η άνοδος της ισοτιμίας του, η οποία το επανέφερε στα επίπεδα των $53.792. Βασικό ρόλο στην άνοδο της ισοτιμίας του Bitcoin έπαιξε η ανακοίνωση της JP Morgan, σχετικά με τη δημιουργία ενός επενδυτικού fund με αντικείμενο το κρυπτονόμισμα. Η ανακοίνωση αυτή έφερε νέα αισιοδοξία στους επενδυτές, οι οποίοι έσπευσαν να στηρίξουν το Bitcoin.

Οι επόμενες κινήσεις, όμως, είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Εκτός από την αισιοδοξία που συνοδεύει το Bitcoin, άλλωστε, υπάρχουν και κάποιες εξελίξεις που προβληματίζουν τους επενδυτές, όπως η πρόθεση του Αμερικανού Προέδρου Biden να αυξήσει τη φορολογία στα κέρδη κεφαλαίου. Η πρόθεση αυτή θα επηρεάσει αρνητικά όσους επενδύουν σε κρυπτονομίσματα και αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για πολλούς επενδυτές.