Επανέρχεται σε ανοδική πορεία η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού δέχθηκε μεγάλη πίεση τις τρεις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της ενίσχυσης που δέχθηκε το αμερικανικό δολάριο (USD). Η ενίσχυση αυτή έφερε την τιμή του χρυσού στα επίπεδα των $1.816 ανά ουγκιά και η πορεία του πολύτιμου μετάλλου συνάντησε αρκετά επίπεδα αντίστασης στις προσπάθειες ανάκαμψης.

Ένα τέτοιο επίπεδο αντίστασης βρέθηκε στα $1.842. Σύντομα, όμως, μετά από κάποιες διορθώσεις στην αγορά, μετατράπηκε σε επίπεδο στήριξης και πλέον αποτελεί το εφαλτήριο για την περαιτέρω αύξηση της τιμής του χρυσού. Οι επενδυτές τώρα αναμένουν νέα άνοδο, εφόσον η τιμή του χρυσού καταφέρει να ξεπεράσει τα $1.857.

Δύσκολες οι προβλέψεις για την τιμή του χρυσού

Οι διορθώσεις στην αγορά έφεραν σε υψηλότερα επίπεδα την τιμή του χρυσού, καθώς οι φόβοι για οικονομική ύφεση ενισχύθηκαν από τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για πιο αυστηρές πολιτικές. Μεγάλο κομμάτι των επενδυτών στράφηκε προς τον χρυσό, γυρίζοντας την πλάτη του στο USD, το οποίο επίσης αποτελεί συνηθισμένη λύση σε περιόδους κρίσεων.

Ωστόσο, ο χρυσός δεν έχει εξασφαλίσει την αναμενόμενη ορμή, προκειμένου να σημειώσει μεγαλύτερη άνοδο στην τιμή του. Το USD παραμένει ισχυρό απέναντι σε αντίπαλα νομίσματά του, όπως το ευρώ (EUR), η αγγλική στερλίνα (GBP) και το ιαπωνικό γεν (JPY). Αυτό σημαίνει ότι αντιστέκεται και απέναντι στις προσπάθειες των επενδυτών να ενισχύσουν την τιμή του χρυσού.

Οι επενδυτές, λοιπόν, θεωρούν ότι η τιμή του χρυσού μπορεί να ενισχυθεί λίγο ακόμα. Και στην περίπτωση που θα αγγίξει το επόμενο επίπεδο αντίστασης στα $1.858, θα καταφέρει να κινηθεί ανοδικά πάνω από τα $1.860.