Επανέρχεται σε ανοδική πορεία το EUR/USD

Μετά από μερικές ημέρες, κατά τις οποίες ακολούθησε πτωτική πορεία, το EUR/USD κινείται ξανά ανοδικά, επανακτώντας το χαμένο έδαφος. Το δεύτερο μισό της προηγούμενης εβδομάδας είδε το αμερικανικό δολάριο (USD) να ενισχύεται σημαντικά, κερδίζοντας έδαφος έναντι των αντίπαλων νομισμάτων του στην αγορά του forex και ρίχνοντας την ισοτιμία του EUR/USD.

Από το πρωί της Δευτέρας, όμως, το ζεύγος κινείται ανοδικά, χάρη στην ενίσχυση που απολαμβάνει το ευρώ (EUR). Πλέον, η ισοτιμία του κινείται κοντά στα επίπεδα του 1.6400 και δεν αποκλείεται να εκμεταλλευτεί νέες ανοδικές πιέσεις, προκειμένου να κινηθεί ακόμη υψηλότερα και να επανέλθει πάνω από το όριο του 1.6600.

Οι Γερμανοί ενισχύουν το EUR

Το EUR/USD είδε την ισοτιμία του να ενισχύεται το πρωί της Δευτέρας, χάρη στις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Οι εξελίξεις αυτές ενίσχυσαν την αξία του EUR και το ζεύγος ξεκίνησε να ακολουθεί ανοδική πορεία.

Βασικό ρόλο στην άνοδο του ζεύγους έπαιξαν τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία. Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν πως οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν αύξηση της τάξης του 0,5% τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα η ετήσια μέση αύξηση να αγγίζει πλέον το 6,1%. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν ανάλογα των προσδοκιών των αγορών και το EUR επωφελήθηκε, κερδίζοντας το χαμένο έδαφος έναντι του USD.

Οι επόμενοι σταθμοί στην πορεία του EUR/USD

Σύντομα, μάλιστα, η Γερμανία θα προχωρήσει και στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην άνοδο του EUR/USD. Σύντομα, όμως, οι ΗΠΑ θα πάρουν τη σκυτάλη, προκειμένου να ανακοινώσουν τις αποφάσεις από την ερχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας την Τετάρτη και το ύψος των NFP (Non-Farm Payrolls) την Παρασκευή. Εφόσον οι ανακοινώσεις των ΗΠΑ είναι θετικές, μπορεί το USD να επανέλθει σε ανοδική πορεία και να επαναφέρει σε πτώση το EUR/USD.