Επανέρχεται σε υψηλότερα επίπεδα η τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin κλήθηκε να αντιμετωπίσει έντονες πιέσεις τις τελευταίες ώρες, οι οποίες ανάγκασαν την ισοτιμία του να βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2022, ωστόσο βρίσκεται πλέον σε ανοδική πορεία, η οποία του έχει επιτρέψει να βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Η νέα πορεία του κρυπτονομίσματος, βέβαια, έχει να αντιμετωπίσει νέα εμπόδια, τα οποία εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από την πορεία του αμερικανικού δολαρίου (USD).

Άλλωστε, η πορεία του USD ήταν αυτή που επηρέασε αρνητικά την αντίστοιχη του Bitcoin και εκείνη που του επέτρεψε να επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα. Το κρυπτονόμισμα έχει πλέον συνδέσει την πορεία του με εκείνη των μετοχών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζονται από την πορεία του USD. Με άλλα λόγια, όταν κινείται πτωτικά το USD και επιτρέπει την άνοδο των μετοχών, το Bitcoin βρίσκει χώρο για να κινηθεί ανοδικά – και το αντίστροφο.

Η ανοδική πορεία του Bitcoin

Παρόλο που το Bitcoin έχει συνηθίσει τους επενδυτές της αγοράς του forex σε απότομες κινήσεις, η άνοδος που σημειώθηκε τις προηγούμενες ώρες δεν ξεπερνά το 1% της αξίας του. Συγκεκριμένα, το Bitcoin είχε βρεθεί την Τετάρτη στα $19.000, τη χαμηλότερη ισοτιμία του από τον Ιούνιο, αλλά πλέον κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, στα $19.044. Οι κινήσεις του αυτή τη φορά είναι περισσότερο περιορισμένες.

Η αύξηση της ισοτιμία του Bitcoin, τέλος, μπόρεσε να πραγματοποιηθεί, χάρη στις πιέσεις που δέχεται το αμερικανικό δολάριο. Αν και το USD είχε καταφέρει να κερδίσει πρωτοφανές έδαφος έναντι των περισσότερων αντίπαλων νομισμάτων του πριν μερικές ημέρες, οι διορθώσεις στην αγορά το έφεραν σε χαμηλότερα επίπεδα, το οποίο επέτρεψε και στις μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Παράλληλα με τις μετοχές, λοιπόν, (όπως το συνηθίζει, άλλωστε) κινήθηκε και η ισοτιμία του Bitcoin.