Επανέρχονται οι πιέσεις στο GBP/USD

Μετά από εβδομάδες πιέσεων και χαμένων κερδών, το GBP/USD κατάφερε χθες να επανακτήσει λίγο από το χαμένο έδαφος, αλλά αποδεικνύεται ότι η κατάσταση αυτή ήταν προσωρινή. Σήμερα, το αμερικανικό δολάριο (USD) επανέρχεται σε ανοδική πορεία, πιέζοντας για μια ακόμα φορά τα αντίπαλά του νομίσματα.

Αν και δεν έχει ακόμα δεχθεί την πίεση που έχει αναγκάσει σε υποχώρηση το ευρώ (EUR), πάντως, η αγγλική στερλίνα (GBP) φαίνεται αναγκασμένη να χάσει τα χθεσινά της κέρδη, με αποτέλεσμα την επιστροφή του GBP/USD σε χαμηλότερα επίπεδα.

Oι νέες πιέσεις προς το GBP/USD

Το GBP/USD είχε αρνητικά κλεισίματα στην αγορά του forex τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί επενδυτές προτίμησαν το USD, εν μέσω της κρίσης που διανύουν οι αγορές. Ωστόσο, δε μπορούμε να μιλάμε για εντυπωσιακή πτώση της ισοτιμίας του, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να προχωρούν σε (δύσκολες) εκτιμήσεις για τις πολιτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Οι δυσκολίες στην εκτίμηση δεν έχουν επιτρέψει στους επενδυτές να σταθούν αποφασιστικά υπέρ ή κατά του ζεύγους, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αρκετές διακυμάνσεις. Μετά από συνεχόμενες πιέσεις, για παράδειγμα, η αρχή της τρέχουσας εβδομάδας ήταν θετική για το GBP/USD, καθώς έφερε την ισοτιμία του κοντά στο 1.2300. Σήμερα, όμως, οι επενδυτές επέστρεψαν στην ασφάλεια του USD, με αποτέλεσμα το ζεύγος να δέχεται πιέσεις και να κινείται προς τα επίπεδα του 1.2250.

Οι επόμενες κινήσεις του, τέλος, φαίνεται πως θα εξαρτηθούν άμεσα από τις επόμενες ανακοινώσεις των δύο κεντρικών τραπεζών, σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσουν.