Επανήλθε σε ανοδική τροχιά το αμερικανικό Χρηματιστήριο

Λίγες ώρες μετά την απότομη πτώση που παρουσίασαν οι δείκτες του αμερικανικού Χρηματιστηρίου, η πορεία των μετοχών επανήλθε σε ανοδική τροχιά και οι απώλειες ξεκίνησαν να καλύπτονται. Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Δευτέρας, τα αμερικανικά χρηματιστήρια δέχθηκαν ένα ισχυρό πλήγμα, μετά την ανακοίνωση της υποτίμησης του κινεζικού γιουάν. Η συγκεκριμένη κίνηση, η οποία ήρθε ως απάντηση της Κίνας στην επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ, επηρέασε αρνητικά τα χρηματιστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στους αμερικανικούς δείκτες.

Σήμερα, πάντως, οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων επέστρεψαν σε ανοδική πορεία, με σκοπό να κερδίσουν το χαμένο έδαφος.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο αμερικανικό Χρηματιστήριο

Από το πρωί της Τρίτης, οι κορυφαίοι δείκτες του αμερικανικού Χρηματιστηρίου κινούνται ανοδικά. Ο Dow Jones παρουσίασε αύξηση 0,4%, ο S&P αύξηση 0,43% και ο Nasdaq αύξηση 0,6%. Οι αυξήσεις που σημειώθηκαν είναι μικρές, ωστόσο, φέρνουν αισιοδοξία για τα επόμενα βήματα των δεικτών. Και, σε σύγκριση με τη χθεσινή εικόνα, που ο Dow Jones για παράδειγμα έχασε 500 μονάδες, η σημερινή είναι σαφώς πιο αισιόδοξη.