Επανήλθε σε υψηλότερα επίπεδα η τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin πέρασε άλλη μία περιπέτεια τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να κηρύξει παράνομες όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα. Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής ήταν να μειωθεί σημαντικά η ισοτιμία του Bitcoin (καθώς και άλλων κρυπτονομισμάτων). Ωστόσο, φαίνεται πως το κρυπτονόμισμα κινείται πάλι ανοδικά, ξεπερνώντας το συγκεκριμένο εμπόδιο.

Μετά την απότομη πτώση της, άλλωστε, η ισοτιμία του Bitcoin επανήλθε σε επίπεδα άνω των $40.000, με αποτέλεσμα να αποκτήσει νέα ορμή και να επιστρέψει δριμύτερο, ξεπερνώντας μια ακόμα κρίση.

Οι κινήσεις του Bitcoin στην αγορά του forex

Όταν η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας κήρυξε παράνομες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, οι επενδυτές είδαν να χάνεται μια τεράστια αγορά και το αποτέλεσμα ήταν η απότομη πτώση του Bitcoin, το οποίο βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, λίγο πάνω από τα $36.000. Η μείωση της τιμής του Bitcoin, όμως, αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για πολλούς επενδυτές να αγοράσουν χαμηλά το κρυπτονόμισμα και να περιμένουν το επόμενο άλμα της ισοτιμίας του. Το νέο άλμα πραγματοποιήθηκε, και χάρη στο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, και το κρυπτονόμισμα έφτασε έως και στα επίπεδα των $44.000.

Πλέον, η ισοτιμία του Bitcoin κινείται στα επίπεδα των $42.000 και οι αγορές θεωρούν ότι η κρίση που δημιουργήθηκε, εξαιτίας της απόφασης της Κίνας, ανήκει στο παρελθόν.