Επανήλθε σε υψηλότερα επίπεδα η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού ξεκίνησε με άσχημο τρόπο την εβδομάδα, αφού χθες σημείωσε σημαντική μείωση. Σήμερα, ωστόσο, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου επέστρεψε σε υψηλότερα επίπεδα, εκμεταλλευόμενη την άσχημη πορεία του αμερικανικού δολαρίου.

Αναλυτικότερα, ο χρυσός ξεκίνησε τη Δευτέρα με μια πτώση στην τιμή του, ύψους περίπου $15, και έπεσε κάτω από τα $1,330 ανά ουγκιά. Σήμερα, ωστόσο, επανήλθε άμεσα σε υψηλότερα επίπεδα και κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Αλλαγή της διάθεσης των επενδυτών

Η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε με τους επενδυτές να είναι περισσότερο διατεθειμένοι να ρισκάρουν. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, προτίμησαν να επενδύσουν στο USD, εν μέσω των διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με την Κίνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επενδύσεις που συνοδεύονται από μικρό ρίσκο (χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο χρυσός) να είναι σπάνιες και να επηρεάζουν αρνητικά τις τιμές.

Αντίθετα, σήμερα, η τάση στην αγορά αντιστράφηκε και οι περισσότεροι επενδυτές αναζήτησαν ένα ασφαλές καταφύγιο στον χρυσό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί μείωση στην τιμή του USD και αύξηση στην τιμή του χρυσού.