Επανήλθε σε υψηλότερα επίπεδα το ζεύγος GBP/USD

Το GBP/USD βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, εξαιτίας των πιέσεων που έφερνε η προτίμηση των επενδυτών της αγοράς του forex στο αμερικανικό δολάριο (USD). Ωστόσο, πριν μερικές ώρες, κατάφερε να επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα, χάρη σε κάποιες ανακοινώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο που έφεραν νέα πνοή στην αγγλική στερλίνα.

Πλέον, το ζεύγος κινείται κοντά στα επίπεδα του 1.2375, στα οποία φαίνεται να παραμένει προς το παρόν. Ωστόσο, η πορεία του αναμένεται να αλλάξει και πάλι, ανάλογα με το περιεχόμενο κάποιων νέων οικονομικών ανακοινώσεων.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ενισχύει την ανοδική πορεία του GBP/USD

Δύο είναι οι βασικές εξελίξεις που ανάγκασαν να άνοδο την ισοτιμία του GBP/USD. Πρώτον, η συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας έφερε αισιοδοξία σε αγορές και επενδυτές. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να διατηρήσουν μεταξύ άλλων σταθερά τα επιτόκια, ενώ παράλληλα διαφαίνεται μια τάση για την απόφαση ενίσχυσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Επιπλέον, η αισιοδοξία των επενδυτών ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο, χάρη στις δηλώσεις του Άγγλου πρωθυπουργού για σταδιακή επανέναρξη της οικονομίας από την επόμενη εβδομάδα.

Οι θετικές ειδήσεις από την αγγλική οικονομία, που έφεραν το GBP/USD σε υψηλότερα σημεία, όμως, μπορεί να μην είναι αρκετές σε βάθος χρόνου. Αν και το ζεύγος κινείται ανοδικά προς το παρόν, αναμένονται τα αποτελέσματα για τους δείκτες ανεργίας των ΗΠΑ αυτής της εβδομάδας, αποτελέσματα που ενδεχομένως φέρουν νέες πιέσεις στο GBP, ενισχύοντας την ισοτιμία του USD.