Επανήλθε στα επίπεδα του 1.3700 το GBP/USD

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες ανόδου, το GBP/USD ξεπέρασε όλα τα προηγούμενα επίπεδα αντίστασης, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να βρίσκεται ξανά πάνω από τα επίπεδα του 1.3700. Η ισοτιμία του ζεύγους επανέκτησε την προηγούμενη δυναμική της, χάρη στην αισιοδοξία που παρατηρείται στις αγορές ανά τον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχουν και εξελίξεις που την εμποδίζουν προς το παρόν να βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Την Τετάρτη, μάλιστα, το ζεύγος κατάφερε να βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα των 32 προηγούμενων μηνών, ξεπερνώντας το όριο του 1.3700. Ωστόσο, τα κέρδη που εξασφάλισε μειώθηκαν, μετά από τις πιέσεις που παρατηρήθηκαν, εξαιτίας των ανησυχιών που προκύπτουν για την εικόνα της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αύξηση στην ισοτιμία του GBP/USD φέρνει η αισιοδοξία

Το GBP/USD κινείται ανοδικά τις τελευταίες ημέρες, χάρη στην αισιοδοξία που παρατηρείται στις αγορές. Η αισιοδοξία αυτή φαίνεται να έχει κορυφωθεί μετά την ορκωμοσία του Joe Biden ως νέου Προέδρου των ΗΠΑ, ενώ ενισχύεται παράλληλα και από την αύξηση των ρυθμών εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, οι αγορές έχουν αντιδράσει θετικά απέναντι στις φήμες για ενίσχυση του πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τον νέο Πρόεδρο.

Από τη άλλη, όμως, υπάρχουν και παράγοντες που προκαλούν πιέσεις στην ισοτιμία του GBP/USD. Οι θάνατοι από την πανδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτούνται ακόμα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία. Παρά τις πιέσεις αυτές, όμως, το GBP/USD δε μοιάζει διατεθειμένο να παραχωρήσει τα κέρδη των τελευταίων ημερών, βασιζόμενο στις μεγαλύτερες πιέσεις που δέχεται το αμερικανικό δολάριο (USD).