Επιμένουν οι πιέσεις προς το EUR/USD

Το EUR/USD συνεχίζει να δέχεται πιέσεις στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, μετά από δύο κακές ημέρες στο τέλος της προηγούμενης. Η ισοτιμία του ζεύγους βρίσκεται στα επίπεδα του 1.0900, αλλά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιπλέον μείωση, σε περίπτωση που οι αγοραστές δεν το στηρίξουν στην αγορά του forex.

Το ζεύγος βρίσκεται στα ίδια επίπεδα από την περασμένη Πέμπτη, όταν το αμερικανικό δολάριο (USD) εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των αντίπαλων νομισμάτων του και αύξησε την ισοτιμία τους. Και, μπορεί το EUR/USD να βρήκε στήριξη στο 1.0900, αλλά είναι πού πιθανό η πτώση του να συνεχιστεί τις επόμενες ώρες.

Η πτωτική πορεία του EUR/USD

Το EUR/USD ξεκίνησε να δέχεται πιέσεις την προηγούμενη Πέμπτη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει την πτωτική πορεία του, που κορυφώθηκε την Παρασκευή. Οι αγορές αποφάσισαν να στηρίξουν το USD, εν μέσω της αισιοδοξίας που διαφαίνεται για τις παρεμβάσεις στην αμερικανική οικονομία. Στον αντίποδα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δε φαίνονται διατεθειμένοι να λάβουν ουσιαστικά μέτρα. Παράλληλα, μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα έγειρε τη ζυγαριά από την πλευρά του USD.

Το αποτέλεσμα ήταν το ζεύγος να χάσει τα κέρδη των προηγούμενων ημερών και να κινηθεί πτωτικά, έως και στα επίπεδα του 1.0900. Το EUR/USD έχει συναντήσει πλέον ένα επίπεδο αντίστασης, αλλά οι οικονομικοί αναλυτές δεν είναι σίγουροι ότι θα παραμείνει εκεί. Δεν αποκλείεται πολύ σύντομα οι αγοραστές να κληθούν σύντομα να υπερασπιστούν το επόμενο επίπεδο στήριξης, στο 1.0870. Οι επόμενες εξελίξεις αναμένεται να κριθούν σύντομα, με βάση μια σειρά από οικονομικές ανακοινώσεις που αναμένονται.