Επιστρέφει σε ανοδική πορεία η τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin δέχθηκε τρομερές πιέσεις τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα η τιμή του να έχει υποχωρήσει έως και κατά 75%, στα $15.984. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, όμως, φαίνεται πως πλέον έχει επιστρέψει (έστω προσωρινά) σε ανοδική πορεία, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα επίπεδα αντίστασης που βρίσκονται μπροστά του.

Η αύξηση δεν έχει προκαλέσει έκπληξη, εξαιτίας της ιδιαίτερης φύσης του Bitcoin, αλλά οι οικονομικοί αναλυτές τονίζουν ότι η πορεία του κρυπτονομίσματος μπορεί να αντιστραφεί ξανά ανά πάσα στιγμή. Άλλωστε, οι παράγοντες που το εξανάγκασαν στην τόσο μεγάλη πτώση των τελευταίων ημερών παραμένουν.

Η πτώση και οι προσπάθειες επαναφοράς

Η εντυπωσιακή πτώση του Bitcoin ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες, όταν γνωστοποιήθηκε πως το FTX, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, οδεύει προς την χρεοκοπία. Η εξέλιξη αυτή (και οι συνέπειές της) ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά δύσκολων συνθηκών για το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, που αντιμετωπίζουν πιέσεις, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των πρωτοβουλιών κάθε οικονομίας, προκειμένου να τα ξεπεράσει.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η τιμή του Bitcoin να μειωθεί δραματικά και να φτάσει έως και στα $15.984 πριν μερικές ημέρες. Τις τελευταίες ώρες, όμως, το κρυπτονόμισμα κινείται και πάλι ανοδικά, έχοντας ξεπεράσει τα επίπεδα αντίστασης στα $16.000, στα $16.500 και στα $16.750. Αν καταφέρει να ξεπεράσει και εκείνο στα $17.000, τότε οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα συνεχίσει την ανοδική πορεία του.

Πάντως, δεν απουσιάζουν οι οικονομικοί αναλυτές που επιμένουν ότι η τιμή του Bitcoin θα δεχθεί νέες πιέσεις τις επόμενες ημέρες και δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να χάσει επιπλέον 25% της αξίας του σε μερικές εβδομάδες.