Επιστρέφει σε ανοδική πορεία η τιμή του χρυσού

Μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες πτώσης, η τιμή του χρυσού επέστρεψε σε ανοδική πορεία και πλέον κινείται με ασφάλεια πάνω από τα επίπεδα του $1.700 ανά ουγκιά. Το πολύτιμο μέταλλο επέστρεψε στη συνείδηση των επενδυτών ως η πιο ασφαλής επένδυση και ξεκίνησε να εξασφαλίζει κέρδη από χθες, κερδίζοντας έδαφος από το αμερικανικό δολάριο (USD).

Πολλοί αναλυτές της αγοράς, μάλιστα, θεωρούν ότι η ανοδική πορεία του χρυσού θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, δοκιμάζοντας τα επόμενα επίπεδα αντίστασης.

Η πορεία του χρυσού τις τελευταίες ώρες

Ο χρυσός έχασε αρκετά κέρδη τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα τη Δευτέρα και την Τρίτη έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, η πορεία του αντιστράφηκε την Τετάρτη, φέρνοντας την τιμή του πάνω από το ψυχολογικό όριο του $1.700. Η ανοδική του πορεία συνεχίζεται και σήμερα και η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα επίπεδα του $1.720, με πολλούς να εμφανίζονται βέβαιοι ότι θα ξεπεράσει και το επόμενο επίπεδο αντίστασης, στο $1.750. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο χρυσός θα βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 ετών.

Πάντως, η πορεία του χρυσού δεν καθησυχάζει ιδιαίτερα όσους έχουν αποφασίσει να επενδύσουν σε αυτόν. Είναι γεγονός ότι η τιμή του παρουσιάζει συνολική αύξηση, εξαιτίας της κρίσης της πανδημίας, αλλά η πορεία του δεν είναι αυτή που θα δικαιολογούταν από την παγκόσμια οικονομική κρίση.