Επιστρέφει σε ανοδική πορεία το EUR/USD

Η πορεία του EUR/USD τις τελευταίες ημέρες έχει αποφέρει αρκετά κέρδη σε όσους πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex, είτε έχουν αποφασίσει να αγοράσουν το ζεύγος είτε να το πουλήσουν. Οι πρώτες ημέρες της εβδομάδας, άλλωστε, είδαν το ζεύγος να κινείται με αρκετή ορμή προς τα πάνω, αγγίζοντας ακόμη και υψηλά στα επίπεδα του 1.1615. Την Πέμπτη, όμως, φάνηκε πως το αγοραστικό ενδιαφέρον προς το ευρώ εξαντλήθηκε και το ζεύγος ακολούθησε πορεία προς τα κάτω, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο της εβδομάδας – το 1.1390.

Η Παρασκευή, όμως, αναζωπύρωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των αγορών, με αποτέλεσμα το EUR/USD να επανέλθει σε ανοδική πορεία. Έτσι, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ισοτιμία του έχει επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα, κοντά στο 1.1420. Στην αύξηση της ισοτιμίας του ζεύγους έχει συνεισφέρει σημαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον για το ευρώ, λόγω έλλειψης εναλλακτικών επιλογών στις συναλλαγές. Και, φυσικά, το νόμισμα ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από τις απώλειες που παρουσίασαν τις πρώτες ώρες λειτουργίας τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές επιφυλάσσονται να προβλέψουν αν τα σκαμπανεβάσματα του ζεύγους έχουν σταματήσει. Σήμερα, άλλωστε, αναμένεται η έκθεση για το NFP (Non Farm Payrolls) των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις επόμενες κινήσεις της ισοτιμία του EUR/USD.