Επιστρέφει σε πτωτική πορεία το USD/JPY

Το USD/JPY σημείωσε χθες μια σημαντική άνοδο στην ισοτιμία του, αλλά όπως αποδείχθηκε, η ενίσχυση ήταν προσωρινή, αφού οι αγορές και οι επενδυτές αποφάσισαν να επιστρέψουν σε τακτικές πώλησης, βλέποντας τις πιέσεις που δέχεται το αμερικανικό δολάριο (USD). Πολλοί επενδυτές αποφάσισαν να επενδύσουν στο ιαπωνικό γεν (JPY), το οποίο πάντοτε αποτελεί ασφαλέστερη επιλογή σε περιόδους αβεβαιότητας.

Αναλυτικότερα, το USD/JPY σημείωσε αύξηση που άγγιξε ακόμα και τα 70 pips το βράδυ της Τετάρτης, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ώθηση που του έδωσαν οι αγοραστές. Έτσι, επέστρεψε κοντά στα επίπεδα του 108.00.

Το JPY εκμεταλλεύεται τις πιέσεις προς το USD

Το JPY αποτελούσε ανέκαθεν μια ασφαλή επιλογή για τους επενδυτές σε περιόδους αβεβαιότητας και οι ημέρες που διανύουμε δεν αποτελούν εξαίρεση. Στις ΗΠΑ, άλλωστε, ο Πρόεδρος Trump έχει ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο, αυτή τη φορά με το Μεξικό, και οι πιέσεις που δέχεται το USD είναι μεγάλες. Παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι ΗΠΑ, μάλιστα, η πορεία του USD/JPY αναστράφηκε μόνο προσωρινά και πλέον βρίσκεται ξανά σε πτώση.

Δεδομένου, τέλος, ότι δεν αναμένεται καμία σημαντική οικονομική ενημέρωση, η πορεία του ζεύγους θα συνεχίσει να κρίνεται από τη στάση που θα διατηρήσουν οι αγορές απέναντι στο USD.