Επιστρέφει σε υψηλότερα επίπεδα το EUR/USD

Το EUR/USD ακολουθούσε πτωτική πορεία τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να βρεθεί ακόμα και στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, αλλά πλέον κινείται ανοδικά, αποφεύγοντας επιπλέον αρνητικά ρεκόρ. Βέβαια, η άνοδος είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική, αφού οι οικονομικές εξελίξεις δεν ευνοούν ακόμα κέρδη για όσους στηρίζουν το ζεύγος νομισμάτων.

Συγκεκριμένα, το EUR/USD είχε βρεθεί πριν μερικές ώρες ακόμα και στα επίπεδα του 1.0472, το οποίο αποτελεί το χαμηλότερο σημείο των τελευταίων πέντε ετών. Πλέον, όμως, κινείται κοντά στο 1.0550, χάρη στις επιφυλάξεις που δείχνουν οι αγορές έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD).

H σταδιακή επάνοδος του EUR/USD

Τις τελευταίες ώρες, το EUR/USD ακολουθεί οριακά ανοδική πορεία, εκμεταλλευόμενο τις πιέσεις που δέχεται το USD. Ούτως ή άλλως, το ευρώ (EUR) δεν έχει λόγους να αυξήσει την ισοτιμία του, οπότε οι αγοραστές βασίζονται πρωτίστως στις πιέσεις που δέχεται το αμερικανικό νόμισμα. Οι περισσότερες από αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι η ανακοίνωση του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου από πλευράς ΗΠΑ ήταν απογοητευτική.

Για να υπάρξει συγκεκριμένη κατεύθυνση στην πορεία του EUR/USD, όμως, απαιτούνται νέες εξελίξεις, όπως η ανακοίνωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Αν η εικόνα του είναι ίδια με εκείνη του αμερικανικού, τότε το ζεύγος αναμένεται να παραμείνει στάσιμο. Αλλά, αν ξεπεράσει τις (απαισιόδοξες) προσδοκίες, το EUR/USD θα μπορέσει να εξασφαλίσει το χαμένο έδαφος.