Επιστρέφει σε χαμηλά επίπεδα το EUR/USD

Παρόλο που τις τελευταίες ημέρες το EUR/USD βρέθηκε σε ανοδική πορεία, καταλήγοντας μάλιστα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, η Τετάρτη αποτέλεσε την αρχή μιας νέα πτωτικής πορείας, η οποία προκλήθηκε από νέες ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωναϊού στην Ευρώπη. Ειδικά στην περίπτωση της Ιταλίας, η ανησυχία είναι μεγάλη και τα απαραίτητα μέτρα προκαλούν ακόμη περισσότερο φόβο σε αγορές και επενδυτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ώρες, το EUR/USD έχει σημειώσει πτώση της ισοτιμίας του, η οποία το έχει φέρει κάτω από τα επίπεδα του 1.150.

Οι νέες πιέσεις προς το EUR/USD

Από τη μία, το EUR δέχεται αρκετές πιέσεις, ειδικά από τη στιγμή που η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία στη χώρα. Τέτοιου είδους μέτρα προκαλούν ενισχυμένη ανησυχία στις αγορές, με αποτέλεσμα το EUR να δέχεται πιέσεις που φέρνουν χαμηλότερα την ισοτιμία του.

Από την άλλη, το USD δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. Αν και υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση του ιού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάποια οικονομικά αποτελέσματα έφεραν στήριξη στο USD και το βοήθησαν να κερδίσει αρκετό από το χαμένο έδαφος έναντι του EUR. Από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν αναμένονται άλλες σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες, η ισοτιμία του EUR/USD θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις διαθέσεις του USD.