Επιστρέφει στην ομαλότητα η τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου πραγματοποίησε ράλι ανόδου την προηγούμενη εβδομάδα, εξαιτίας των τυφώνων που έπληξαν τις ακτές των ΗΠΑ και της έλλειψης που σημειώθηκε σε παραγωγή και εξαγωγές. Σήμερα, όμως, η τιμή του μαύρου χρυσού επέστρεψε σε κανονικά επίπεδα, καθώς τα καιρικά φαινόμενα έχουν κοπάσει και τελικά ανακοινώθηκε ότι οι συνέπειες στην παραγωγή πετρελαίου δεν ήταν τόσο μεγάλες.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου παρέσυρε τις διεθνείς αγορές σε ένα ράλι ανόδου, το οποίο, όμως, φαίνεται να ολοκληρώνεται σήμερα, φέρνοντας το πετρέλαιο στα επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων.

Μικρές μειώσεις στην τιμή του πετρελαίου

Αναλυτικότερα, η τιμή του WTI μειώθηκε σήμερα κατά 1% (ή 73 σεντς), με το βαρέλι να τιμολογείται πλέον στα  $69.14. Αντίστοιχα, το μπρεντ είδε την τιμή του να μειώνεται κατά 0,8% (ή 60 σεντς), στα $77.57. Οι τιμές αυτές αποτελούν τις χαμηλότερες των τελευταίων ημερών, εξαιτίας της αύξησης που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αύξηση αυτή προκλήθηκε από τους τυφώνες που έπληξαν τον Κόλπο του Μεξικό (εκεί που βρίσκονται αρκετές πετρελαιοπηγές των ΗΠΑ). Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, η παραγωγή μειώθηκε και η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε σημαντικά. Η επόμενη ημέρα, όμως, διασκέδασε τις ανησυχίες των αγορών, με αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου να επιστρέψει σε κανονικά επίπεδα.

Τα καιρικά φαινόμενα, όμως, φαίνεται πως κατευθύνονται πλέον δυτικά, προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας, γεγονός που δεν αφήνει τις αγορές να ηρεμήσουν πλήρως τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να σημειωθεί αντίστοιχη αύξηση της τιμής του πετρελαίου τις επόμενες ημέρες.