Επιτυχημένη η ενίσχυση της XM προς το Νεπάλ

Η XM ανακοίνωσε πως η επιχείρηση ενίσχυσης των σεισμόπληκτων του Νεπάλ ολοκληρώθηκε και στέφθηκε από επιτυχία. Θυμίζουμε πως ο forex broker, σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση NGP Rhea Foundation, σχεδίασε την επιχείρηση ενίσχυσης των σεισμοπλήκτων του Νεπάλ πριν μερικούς μήνες.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η XM, η αποστολή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού πολλές περιοχές δεν ήταν προσβάσιμες με αυτοκίνητο.

Η εξέλιξη της αποστολής ενίσχυσης

Το Νεπάλ είχε πληγεί από έναν φονικό σεισμό τον Απρίλιο του 2015, ο οποίος άφησε πίσω του περισσότερους από 8.000 νεκρούς και χιλιάδες άστεγους. Η κοινή προσπάθεια των XM και Rhea Foundation περιλάμβανε την παράδοση ρούχων, παπουτσιών και φαρμάκων, σε παιδιά, μοναστήρια και ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Η αποστολή των δύο φορέων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς σε πολλά σημεία δεν ήταν προσβάσιμα από αυτοκίνητο. Μεγάλο μέρος της διαδρομής θα πραγματοποιούνταν με ειδικές μοτοσικλέτες ανώμαλου δρόμου, χωρίς τη δυνατότητα συνοδείας αυτοκινήτου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η XM, το ταξίδι στέφθηκε με επιτυχία και τα μέλη της οργάνωσης επέστρεψαν σώα στις πατρίδες τους.

Το δρομολόγιο της αποστολής ενίσχυσης

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 19 Απριλίου 2017 και περιέλαβε τη σειρά των παρακάτω προορισμών:

  • Κατμαντού, 19 Απριλίου: Νεαροί μοναχοί έλαβαν δωρεές με παπούτσια, δώρα και είδη πρώτης ανάγκης.
  • Κοιλάδα Φάρπινγκ και Λουμπίνι, 27 Απριλίου: Παιδιά-μοναχοί του θιβετιανού βουδιστικού μοναστηριού της Θεραβάντα (το μοναστήρι Κάρμα Σάμτελινγκ) έλαβαν παπούτσια, μπλούζες και δώρα.
  • Τσιτουάν και Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, 8 Μαΐου: 35 εγκαταλειμμένα παιδιά έλαβαν παπούτσια, ρούχα και δωρεές στο «Κέντρο Προστασίας Παιδιού Shrijanshil» που βρίσκεται στο χωριό Μπατσάουλι της Τσιτουάν. Παραδόθηκαν επίσης χρήματα για το τοπικό καταφύγιο ζώων.
  • Tατοπάνι, 20 Μαΐου: Η τοπική κοινότητα και οι εργάτες της περιοχής έλαβαν δωρεές και διανεμήθηκαν επίσης φάρμακα από έκτακτο σταθμό διανομής, για τα παιδιά του μοναστηριού Νέιντο Τσόλινγκ.
  • Στούπα Μποντνάθ και Κατμαντού, 23 Μαΐου: Παραδόθηκαν δωρεές σε δύο κέντρα αποκατάστασης (ένα για αγόρια και ένα για κορίτσια).

Στην ιστοσελίδα της XM, τέλος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν φωτογραφίες και βίντεο από την αποστολή.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 η ΧΜ είχε κάνει και μεγάλη δωρεά προς την Unicef για τον ίδιο σκοπό.