Επιφυλακτική η άνοδος της τιμής του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά σήμερα, μετά από τις ανακοινώσεις για τις προθέσεις της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, αλλά η πορεία του είναι αρκετά επιφυλακτική. Τις τελευταίες ώρες, σημειώθηκε αύξηση στην τιμή του μαύρου χρυσού, αλλά αρκετά μικρή.

Συγκεκριμένα, η μικρή αύξηση έφερε την τιμή του WTI λίγο πάνω από τα $70 ανά βαρέλι, ενώ παρόμοια ήταν και η εικόνα του brent, που, παρά την αύξηση δεν ξεπέρασε τα $75 ανά βαρέλι. Οι αγορές φαίνονται ακόμα επιφυλακτικές, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Η μικρή αύξηση στην τιμή του πετρελαίου

Οι αγορές εμφανίζονται επιφυλακτικές απέναντι στις εξελίξεις, με αποτέλεσμα οι πωλητές να εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι. Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε μεν αύξηση, χάρη στις πρόσφατες ανακοινώσεις, αλλά η αύξηση αυτή ήταν αρκετά μικρή.

Το έναυσμα για την ανοδική πορεία του μαύρου χρυσού έδωσε η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι θα συνεχίσει να διατηρεί μειωμένη την παραγωγή και την εξαγωγή πετρελαίου και μέσα στον Αύγουστο. Παράλληλα, άλλη μία υπερδύναμη του πετρελαίου, η Ρωσία, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου.

Οι ανακοινώσεις αυτές θα έπρεπε να ενισχύσουν λίγο περισσότερο την τιμή του πετρελαίου. Φαίνεται, όμως, ότι η μειωμένη ζήτηση και η γενικότερη διάθεση των αγορών δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή, η τιμή του πετρελαίου παραμένει σχετικά σταθερή και δε φαίνεται διατεθειμένη να ακολουθήσει σταθερά ανοδική πορεία.