Ετοιμάζεται για νέα άνοδο το EUR/USD

Οι προηγούμενες ημέρες, εν μέσω των εορταστικών αργιών, δεν έφεραν μεγάλες αλλαγές στην αγορά του forex, αλλά το EUR/USD μοιάζει διατεθειμένο να επανέλθει στην ανοδική πορεία του και να εξασφαλίσει νέα κέρδη, πριν την Πρωτοχρονιά. Το ζεύγος βρέθηκε σε χαμηλά σημεία μόλις επανήλθε, αλλά μοιάζει διατεθειμένο να επιστρέψει στα υψηλά επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας, βασιζόμενο στις θετικές πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στις άγριες διαθέσεις των πωλητών έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD).

Ήδη, άλλωστε, το EUR/USD παρουσίασε αύξηση στην ισοτιμία του και βρέθηκε αρχικά στα επίπεδα του 1.1390, από τα χαμηλά της Τετάρτης, στο 1.1343. Πλέον, φλερτάρει έντονα με τα επίπεδα του 1.1400, καθώς βρίσκεται στο 1.1396 και μοιάζει διατεθειμένο να συνεχίσει την ανοδική πορεία του.

Θετικές εξελίξεις στην Ευρώπη

Η βασικότερη εξέλιξη που επηρεάζει την πορεία του EUR/USD τις τελευταίες ώρες προέρχεται από την Ιταλία και αφορά στο θέμα του προϋπολογισμού, το οποίο λειτούργησε αρνητικά τους τελευταίους μήνες για το ευρώ (EUR). Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica, οι Ιταλοί βουλευτές θα ψηφίσουν το νέο προϋπολογισμό έως τις 29 Δεκεμβρίου, προλαβαίνοντας έτσι τη διορία. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ισοτιμία του EUR και θα του δώσει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο την αδυναμία του USD.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, άλλωστε, το shutdown συνεχίζεται και οι αγορές κρατούν την πλάτη τους γυρισμένη στο USD, μειώνοντας την ισοτιμία του με το EUR. Με άλλα λόγια, οι θετικές εξελίξεις στην Ευρώπη δίνουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ισοτιμία του EUR/USD, με αποτέλεσμα το ψυχολογικό όριο του 1.1400 να πλησιάζει περισσότερο.