Η ισοτιμία του EUR/USD δέχεται πιέσεις

Τις τελευταίες ημέρες, το EUR/USD βρισκόταν σε ανοδική πορεία, χάρη στο γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο (USD) δεχόταν αρκετές πιέσεις. Ωστόσο, φαίνεται πως το αμερικανικό νόμισμα επανέρχεται σε υψηλότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα τώρα το ζεύγος του EUR/USD να δέχεται πιέσεις.

Συγκεκριμένα, το EUR/USD είδε την ισοτιμία του να πέφτει στα επίπεδα του 1.1850 και τώρα παραμένει εκεί, με τους επενδυτές και τις αγορές να περιμένουν τις επόμενες κινήσεις του. Το USD φαίνεται να έχει κερδίσει έδαφος έναντι του EUR και δεν αποκλείεται οι επενδυτές να το ενισχύσουν ακόμα περισσότερο, όσο έρχονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στις αγορές.

Ενισχυμένο έναντι του EUR το USD

Πριν μερικές ημέρες, επικρατούσε μια αισιοδοξία ανάμεσα στους επενδυτές, με αποτέλεσμα να επιθυμούν συναλλαγές υψηλότερου ρίσκου. Αυτή η τάση προκάλεσε άνοδο του EUR/USD, καθώς οι επενδυτές γύριζαν την πλάτη τους στο συνήθως ασφαλές USD. Πλέον, όμως, η τάση αυτή έχει αντιστραφεί.

Ειδικά στην Ευρώπη, άλλωστε, έχουν επιστρέψει οι φόβοι για μεγαλύτερη επέκταση της μετάλλαξης Δέλτα της πανδημίας και για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία. Αυτός είναι και ο πρωταρχικός λόγος που οι επενδυτές προτιμούν τις τελευταίες ώρες να στηρίξουν το USD. Άλλωστε, το αμερικανικό νόμισμα προτιμάται κατά κύριο λόγο σε περιόδους κρίσης, καθώς παρέχει ένα είδος ασφάλειας στους επενδυτές.

Προς το παρόν, πάντως, η αντιστροφή της τάσης που προκάλεσε μείωση της ισοτιμίας του EUR/USD δεν έχει σταθεροποιηθεί. Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον μια σειρά από οικονομικές ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες και ημέρες, οι οποίες θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις του ζεύγους.