Η νέα κάρτα της XM

H XM ανακοίνωσε πριν μερικές εβδομάδες την κυκλοφορία της νέας κάρτας της, η οποία λειτουργεί ως προπληρωμένη και επιτρέπει στα μέλη της να πραγματοποιούν όχι μόνο συναλλαγές από και προς το λογαριασμό τους, αλλά και αναλήψεις από ΑΤΜ σε όλον τον κόσμο, καθώς και αγορές online.

Όπως συμβαίνει, βέβαια, συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, η κάρτα ΧΜ έγινε ανάρπαστη τις πρώτες ημέρες, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις στις αποστολές, λόγω των πολλών αιτήσεων. Η δύσκολη αυτή περίοδος, όμως, σύμφωνα με τον forex broker, πέρασε και πλέον τα μέλη θα αποκτούν την κάρτα μετά από μία εργάσιμη ημέρα!

Κάθε μέλος της ΧΜ, λοιπόν, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις της κάρτας: τις XM USD Mastercard, XM EUR Mastercard και XM USD Shanghai (China UnionPay). Οι δύο πρώτες μπορούν να χρησιμοποιούνται οπουδήποτε υπάρχει το σήμα Mastercard, ενώ η τρίτη όπου υπάρχει το σήμα China UnionPay. Και, φυσικά, και οι τρεις μπορούν να χρησιμοποιούνται για ανάληψη μετρητών και μεταφορές χρημάτων από τους λογαριασμούς ΜΤ4 των μελών της XM.

H διαδικασία αίτησης είναι απλή. Τα μέλη που ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν δεν έχουν παρά να κατευθυνθούν στην κατάλληλη φόρμα στην ιστοσελίδα της ΧΜ και να τη συμπληρώσουν, αφού βεβαιωθούν πως τα στοιχεία του λογαριασμού τους (όνομα, τηλέφωνο και διεύθυνση) είναι σωστά. Το κόστος της κάρτας είναι 10 ευρώ – ωστόσο, στην περίπτωση που διαθέτουν περισσότερα από 2.000 ευρώ στο λογαριασμό τους στην XM, τη δικαιούνται δωρεάν.

Μόλις ολοκληρώσουν την αίτηση, θα πρέπει να κάνουν υπομονή μία εργάσιμη ημέρα, μέχρι αυτή να αποσταλεί στη διεύθυνσή που δήλωσαν. Αφού την παραλάβουν, τέλος, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να την ενεργοποιήσουν, συνδεόμενοι ξανά στο λογαριασμό τους στην ΧΜ.

Η συγκεκριμένη κάρτα, τέλος, είναι διαθέσιμη στα μέλη της ΧΜ σε όλον τον κόσμο (επομένως και στους Έλληνες επενδυτές), με μόνες εξαιρέσεις τις παρακάτω χώρες: Κούβα, Ινδία, Ιράν, Ισραήλ, Μιανμάρ, Βόρεια Κορέα, Σομαλία, Σουδάν , Συρία και Υεμένη.