Κάτω από τα επίπεδα του 1.1400 το EUR/USD

Το EUR/USD, μετά από μια άκρως επιτυχημένη πορεία τις τελευταίες ημέρες, σταθεροποιήθηκε λίγο κάτω από τα επίπεδα του 1.1400. Αν και επωφελήθηκε της ορμής που απέφεραν οι πιέσεις προς το αμερικανικό δολάριο (USD), το ευρώ (EUR) φαίνεται να εξάντλησε τη θετική στάση των επενδυτών εναντίον του, αφού οι αγοραστές δεν βρίσκουν νέους λόγους να το στηρίξουν.

Έτσι, το EUR/USD βρίσκεται τώρα ανάμεσα στα επίπεδα του 1.1380 και του 1.1390 και παραμένει σταθερό, με μικρές διακυμάνσεις στην ισοτιμία του. Οι επενδυτές, πάντως, έχουν στρέψει το βλέμμα τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις επερχόμενες εξελίξεις, που αφορούν στα σενάρια μείωσης των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα.

Η πορεία του EUR/USD τις τελευταίες ημέρες

Το ενδεχόμενο να μειωθούν τα αμερικανικά επιτόκια εξετάζεται εδώ και αρκετές ημέρες και οι επενδυτές μοιάζουν να έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο USD, κάτι που φαίνεται από την ανοδική πορεία των περισσότερων αντίπαλων νομισμάτων, όπως το EUR και το GBP. Παράλληλα, η κριτική του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, προς την Κεντρική Τράπεζα ενίσχυσε τις πιέσεις προς το USD, φέρνοντας την ισοτιμία του EUR/USD στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

Η ανοδική τάση του ζεύγους, όμως, εξαντλήθηκε μετά από μερικές ημέρες, αφού κανένα νέο οικονομικό αποτέλεσμα δεν δικαιολογεί μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αν, όμως έχουμε εξελίξεις στο μέτωπο των αμερικανικών επιτοκίων, τότε αναμένεται να δημιουργηθεί μια νέα τάση, που θα επηρεάσει την ισοτιμία του ζεύγους.