Κάτω από το όριο του 1.1000 το EUR/USD

Το EUR/USD συνεχίζει να δέχεται πιέσεις σήμερα, εν όψει και κάποιων οικονομικών αποτελεσμάτων που αναμένονται από τη Γερμανία. Το ζεύγος έχει δεχθεί αρκετές πιέσεις τελευταία και το ενδεχόμενο αρνητικών αποτελεσμάτων από τη Γερμανία, την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, αναμένεται να προκαλέσει ακόμη περισσότερες απώλειες.

Αναλυτικότερα, το EUR/USD κινείται σήμερα κάτω από τα επίπεδα του 1.1000. Η πορεία του στην αρχή της ημέρας το έφερε κοντά στο 1.0925, αλλά οι πτωτικές τάσεις υποχώρησαν, με αποτέλεσμα να έχει επιστρέψει κοντά στο 1.0990.

Η Γερμανία καταλυτικός παράγοντας για το EUR/USD

Οι μεγαλύτερες πιέσεις που δέχεται σήμερα το EUR/USD οφείλονται στην γερμανική οικονομία, η οποία δείχνει σημάδια ύφεσης και προκαλεί φόβους για εξάπλωση του φαινομένου σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Σήμερα, αναμένεται η ανακοίνωση του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (IFO), η οποία περιλαμβάνει τη δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών της Γερμανίας. Τα αποτελέσματα της ανακοίνωσης θα είναι μάλλον αρνητικά, αφού θα δείχνουν μείωση της δραστηριότητας.

Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Bundesbank, η οποία θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα για μείωση του ΑΕΠ της Γερμανίας, οι πιέσεις που δημιουργούνται προκαλούν πτώση στην ισοτιμία του EUR/USD.

Από την άλλη, το USD δε φαίνεται να επηρεάζεται αρνητικά από τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που αφορούν στις ΗΠΑ. Ο οικονομικός πόλεμος με την Κίνα, αλλά και η πρόθεση εμπλοκής στη Μέση Ανατολή, μετά από τα περιστατικά που επηρεάζουν αρνητικά την αγορά πετρελαίου, δε μοιάζουν ικανά να επηρεάσουν αρνητικά το USD, το οποίο κερδίζει έδαφος έναντι του EUR.