Κάτω από το όριο του 1.1000 το EUR/USD

Παρά τις προσπάθειες των τελευταίων ωρών, το EUR/USD αδυνατεί να ξεπεράσει το όριο του 1.1000, κρατώντας τις αγορές και τους επενδυτές στην αγορά του forex σε αναμονή. Το ζεύγος απέτυχε να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο και κυμαίνεται πλέον σταθερά στα επίπεδα του 1.0970.

Παρά το γεγονός ότι το ζεύγος δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια σημαντική οικονομική ανακοίνωση, η οποία ενδεχομένως θα το επηρέαζε αρνητικά, η περαιτέρω άνοδος της ισοτιμίας του μοιάζει αδύνατη. Άλλωστε, η προηγούμενη εβδομάδα δε συμπεριελάμβανε ανακοινώσεις στο οικονομικό ημερολόγιο και μόλις σήμερα αναμένονται κάποια στοιχεία από τις οικονομίες της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η πίεση των πωλητών είναι ισχυρή, καθώς μοιάζει ικανή να εμποδίσει το ζεύγος να ξεπεράσει το όριο του 1.1000 – τουλάχιστον μέχρι να μας αποχαιρετήσει το 2015. Σε αυτή την πίεση έρχεται να προστεθεί και η θετική οικονομία των χρηματιστηρίων της Ευρώπης, η οποία, ως συνήθως λειτουργεί αποτρεπτικά για περαιτέρω αύξηση της τιμής του ευρώ. Δύο από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, άλλωστε, αυτό της Αγγλίας και αυτό της Γερμανίας, άνοιξαν σήμερα με κέρδη της τάξης του 0,40% και του 1,58% αντίστοιχα. Για τον γερμανικό δείκτη DAX, μάλιστα, η σημερινή ημέρα ήταν η δεύτερη που η αύξηση ξεπέρασε τις προσδοκίες (χθες άγγιξε το 1,40%).