Κερδίζει έδαφος έναντι των αντιπάλων του το USD

To αμερικανικό δολάριο (USD) κερδίζει έδαφος στην αγορά του forex τις τελευταίες ώρες και η ανοδική (με συγκρατημένους ρυθμούς) πορεία του έχει αναγκάσει την ισοτιμία των αντίπαλων νομισμάτων του να υποχωρήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι το USD έχει κερδίσει αρκετό έδαφος έναντι του ευρώ (EUR) και της αγγλικής στερλίνας (GBP), δύο από τα βασικότερα νομίσματα που είχαν εκμεταλλευτεί τις τελευταίες εβδομάδες την αδυναμία του, προκειμένου να φτάσουν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

Ωστόσο, σήμερα, οι ισοτιμίες των EUR/USD και GBP/USD παρουσιάζουν πτώση, χάρη στη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη που δείχνουν αγορές και επενδυτές στο αμερικανικό νόμισμα.

Σε πτώση οι ισοτιμίες των EUR/USD και GBP/USD

Από τη μία, το EUR/USD βρίσκεται σε πτωτική τάση και ήδη δοκιμάζει το ψυχολογικό όριο του 1.1000, εκεί που βρίσκεται ένα από τα ισχυρότερα σημεία στήριξης. Η πτώση της ισοτιμίας του ζεύγους οφείλεται σε μια σειρά από απογοητευτικά γερμανικά οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και στην ενδυνάμωση του USD, χάρη στην αβεβαιότητα που φέρνει στις αγορές του κόσμου το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού.

Αντίστοιχη πορεία ακολουθεί και το GNP/USD. Οι αγορές έχουν αρχίσει να ανησυχούν για μια ακόμη φορά για το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit και η νέα ιδιότητα του USD, ως μια επένδυση χαμηλού ρίσκου σε περίοδο ανασφάλειας, έχει μειώσει την ισοτιμία του ζεύγους κοντά στο 1.3000.