Κερδίζει έδαφος το GBP/USD

Το GBP/USD συνεχίζει να κινείται ανοδικά και σήμερα, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει νέα κέρδη. Η αγγλική στερλίνα (GBP) εκμεταλλεύεται τις θετικές οικονομικές ανακοινώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να κερδίσει έδαφος έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD), το οποίο ακολουθεί αντίθετο δρόμο, χάρη στην αισιοδοξία στις αγορές.

Αυτή την ώρα, λοιπόν, το GBP/USD βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα της εβδομάδας, πάνω από τα επίπεδα του 1.2550. Τη Δευτέρα, είχε ξεπεράσει και τα 1.2590 και δεν αποκλείεται να επιχειρήσει νέο άλμα στη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν νέα διόρθωση στα επίπεδα του 1.2600, πριν το ζεύγος επιχειρήσει να αυξήσει κι άλλο την ισοτιμία του.

Οι παράγοντες που ευνοούν την ανοδική πορεία του GBP/USD

Αυτή τη στιγμή, οι αγορές εμφανίζονται αισιόδοξες, γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι επενδυτές προτιμούν επενδύσεις που συνοδεύονται από ένα ποσοστό ρίσκου. Αυτή η εξέλιξη είναι θετική για το GBP, αλλά όχι για το USD, το οποίο συνήθως ευνοείται σε περιόδους αβεβαιότητας. Έτσι, τις τελευταίες ώρες, οι πιέσεις που δέχεται το USD είναι αρκετές.

Από την άλλη, το GBP κινείται ανοδικά, χάρη και σε μια σειρά από οικονομικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο δείκτης ανόδου των μισθών αυξήθηκε και τον Μάιο, φέρνοντας επιπλέον στήριξη στο αγγλικό νόμισμα. Επιπλέον, οι δηλώσεις των επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας δείχνουν ότι εξετάζονται νέα μέτρα ενίσχυσης του GBP. Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, η θετική ατμόσφαιρα που επικρατεί στις αγορές ενισχύει σταθερά το GBP έναντι του USD.