Κινείται ανοδικά το GBP/USD

To GBP/USD ξεκίνησε την ημέρα κινούμενο ανοδικά και συνεχίζει να εξασφαλίζει κέρδη, χάρη σε μια σεριά από θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο και ενισχύουν την πορεία της αγγλικής στερλίνας (GBP), η οποία εκμεταλλεύεται το μειωμένο ενδιαφέρον των επενδυτών για το αμερικανικό δολάριο (USD).

Χάρη στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι επενδυτές στο GBP, λοιπόν, το ζεύγος ξεκίνησε από την αρχή της ημέρας να κινείται ανοδικά, με στόχο την επαναφορά στα επίπεδα του 1.1700. Σύντομα, το ζεύγος έφτασε στον στόχο και έπειτα τον ξεπέρασε, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στα επίπεδα του 1.1750.

Η στήριξη των επενδυτών στο GBP/USD

Το GBP/USD ξεκίνησε την ανοδική πορεία του και παραμένει σταθερό σε αυτή, χάρη σε μια σειρά από θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα σημαντικότερα από αυτά έχουν να κάνουν με την ανεργία κατά τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν χαμηλότερα αποτελέσματα από το αναμενόμενο, κάτι που εξέπληξε ευχάριστα τους επενδυτές και έδωσε νέα ορμή στο ζεύγος.

Από την άλλη, τα οικονομικά αποτελέσματα που προέρχονται από τις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να ενισχύσουν το USD, το οποίο έχασε έδαφος έναντι του GBP. Παρά την ανοδική πορεία του GBP/USD, πάντως, οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές, με αποτέλεσμα οι ισορροπίες ανάμεσα σε GBP και USD να μην έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό.