Κοντά σε υψηλά εξαμήνου η τιμή του Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin έχει παρουσιάσει έντονη κινητικότητα τις τελευταίες ώρες και συνεχίζει να αυξάνεται, εν αναμονή της απόφασης για την ελεύθερη επένδυση στην τιμή του κρυπτονομίσματος, χωρίς να είναι απαραίτητη η αγορά του. Οι αγορές θεωρούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ένσταση στο συγκεκριμένο θέμα και το αποτέλεσμα είναι η τιμή του Bitcoin να έχει αυξηθεί σημαντικά.

Πριν μερικές ώρες, μάλιστα, η τιμή του κρυπτονομίσματος έφτασε σε επίπεδα κοντά στα υψηλά εξαμήνου. Συγκεκριμένα, το Bitcoin άγγιξε τα $62.288, λίγο χαμηλότερα από τα $62.944. Παράλληλα, βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο σημείο της τιμής του, τα $64.895 του περασμένου Απριλίου.

Ξημερώνει νέα εποχή για το Bitcoin

Πριν καιρό, η ProShares Bitcoin Strategy ETF κατέθεσε αίτηση για τη συμπερίληψη του Bitcoin στα προϊόντα που προσφέρει για συναλλαγές. Οι συναλλαγές αυτές θα πραγματοποιούνται όπως στην αγορά του forex, όπου οι επενδυτές απλά καιροσκοπούν στις διακυμάνσεις των τιμών των ζευγών νομισμάτων, χωρίς να τα αποκτούν. Αν, λοιπόν, δεν υπάρξει ένσταση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές στις επόμενες ημέρες, τότε η ProShares θα είναι σε θέση να προσφέρει για συναλλαγές και το Bitcoin.

Αν αυτό συμβεί, τότε θα ξημερώσει μια νέα εποχή για το Bitcoin, το οποίο θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα ως προϊόν συναλλαγών. Και αυτή η προσδοκία είναι που έχει φέρει την τιμή του σε τόσο υψηλά επίπεδα. Άλλωστε, αν το παραπάνω σενάριο επιβεβαιωθεί, η τιμή του θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και για αυτό το λόγο το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο.