Κοντά στα υψηλά εφταετίας η τιμή του χρυσού

Η ανησυχία που προκαλεί στις αγορές η εξάπλωση του κορωναϊού έχει προκαλέσει πτώση σε ισοτιμίες και δείκτες χρηματιστηρίων, αλλά ο χρυσός είναι το αντικείμενο συναλλαγών που έχει ευνοηθεί περισσότερο τις τελευταίες ημέρες στην αγορά του forex. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του χρυσού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες πολύ κοντά στα υψηλότερα σημεία των τελευταίων επτά ετών!

Άλλωστε, ο χρυσός αποτελεί καθιερωμένο καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους που κυριαρχεί η αβεβαιότητα. Και οι αγορές πλέον ανησυχούν αρκετά ότι η εξάπλωση του κορωναϊού (που επανήλθε μετά από μια σύντομη περίοδο καταστολής) θα προκαλέσει σημαντικές ζημίες στην παγκόσμια οικονομία.

Οι κινήσεις της τιμής του χρυσού

Σήμερα, η τιμή του χρυσού κινείται στα επίπεδα των $1.658, έχοντας παρουσιάσει μια πτώση της τάξης του 0,10%, σε σχέση με χθες. Όπως φαίνεται, όμως, πολύ σύντομα η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά, κοντά στα $1.690 και ενδεχομένως ξεπεράσει ακόμη και το όριο των $1.700, το υψηλότερο από το 2013.

Σε περίπτωση που ο χρυσός καταφέρει να ξεπεράσει τα παραπάνω επίπεδα, δεν είναι καθόλου απίθανο να τον δούμε να ξεπερνά και τα υψηλά του 2012, στα $1.751, ακόμα και στα $1.794. Αντίθετα, αν για οποιονδήποτε λόγο η πορεία του αντιστραφεί και κινηθεί πτωτικά, τότε εκτιμάται ότι πιθανότατα θα σταματήσει κοντά στα $1.617.