Κοντά στα υψηλά των τελευταίων δύο μηνών η ισοτιμία του EUR/USD

Οι επενδυτές στην αγορά του forex φαίνεται να έχουν γυρίσει προς το παρόν την πλάτη τους στο αμερικανικό δολάριο (USD), δίνοντας έτσι μια νέα ώθηση στο ευρώ (EUR). Αποτέλεσμα αυτού είναι το EUR/USD να έχει σημειώσει συνεχόμενες αυξήσεις στην ισοτιμία του και να βρίσκεται κοντά στα υψηλά των τελευταίων δύο μηνών.

Συγκεκριμένα, το ζεύγος κινείται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα του 1.1450 και έχει ενισχυθεί αρκετά. Η σημερινή ημέρα, μάλιστα, αναμένεται να φέρει αρκετές διακυμάνσεις στην τιμή του EUR/USD, καθώς αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις.

Έντονη κινητικότητα στην ισοτιμία του EUR/USD

Οι τελευταίες κινήσεις του EUR/USD οφείλονται κατά κύριο λόγο στις ισορροπίες που διατηρούν μεταξύ τους η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι επενδυτές φαίνεται πως τάσσονται υπέρ της δεύτερης τις τελευταίες ώρες, αλλά αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει σύντομα.

Τα στελέχη της ΕΚΤ, άλλωστε, φαίνονται αρκετά αισιόδοξα τις τελευταίες ημέρες, παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία, και προβλέπουν ότι πολύ σύντομα θα κορυφωθεί η αύξηση του πληθωρισμού. Παράλληλα, ανακοινώσεις, όπως αυτή για την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη, ενισχύουν ακόμα περισσότερο το EUR έναντι του USD.

Από την άλλη, τα στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ παραμένουν επιφυλακτικά και προσφέρουν ελάχιστη ενημέρωση για τις προθέσεις τους, προκαλώντας πιέσεις στο USD. Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, όμως, αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέες δηλώσεις. Σε συνδυασμό με τις προγραμματισμένες δηλώσεις και των στελεχών της ΕΚΤ, μάλιστα, αναμένεται να είναι μια ημέρα με έντονες κινήσεις στην πορεία του EUR/USD.