Κοντά στα υψηλά των τελευταίων τριών εβδομάδων η τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου πραγματοποίησε άλλη μία άνοδο σήμερα, μετά την απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ+ να μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή τους. Η εξέλιξη αυτή έφερε την τιμή του πετρελαίου κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Αν και αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί, πάντως, οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι η τιμή θα συνεχίσει την ανοδική πορεία της. Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες, το πετρέλαιο κινείται ανοδικά και η νέα απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ+ θα ενισχύσει αυτή την πορεία.


Η νέα άνοδος στην τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου βρέθηκε σήμερα κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, με την ανοδική πορεία να έχει ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες. Η τιμή του brent αυξήθηκε και σήμερα κατά 4 σεντς, φτάνοντας τα $93,41 ανά βαρέλι, ενώ είχε προηγηθεί άνοδος 1,7% χθες. Αντίστοιχα, το WTI πρόσθεσε 2 σεντς στην τιμή του και άγγιξε τα $87,78 ανά βαρέλι, μετά από αύξηση 1,4% χθες.

Η νέα αύξηση στην τιμή του πετρελαίου οφείλεται στη νέα απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ+. Μετά από την πρόσφατη συνεδρίαση, αποφασίστηκε η μείωση της παραγωγής κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 2020, η οποία, όμως, ενδέχεται να λάβει απάντηση από τις ΗΠΑ. Άλλωστε, η μείωση αυτή θα επηρεάσει ακόμα περισσότερο τον πληθωρισμό και θα ενισχύσει την ενεργειακή κρίση, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο αύξησης της δικής τους παραγωγής, προκειμένου να εξισορροπήσουν την κατάσταση.