Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών το GBP/USD

To GBP/USD βρίσκεται σε άνοδο τις τελευταίες ώρες και ξεπερνά σταδιακά τα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών και εβδομάδων. Ήδη, άλλωστε, το ζεύγος βρίσκεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 34 μηνών. Οι θετικές εξελίξεις στη διαδικασία εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και η αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου (USD) να κερδίσει έδαφος προσφέρουν κέρδη σε όσους αγοράζουν GBP/USD, αλλά οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αντιστροφή της πορείας του ζεύγους πολύ σύντομα.

Συγκεκριμένα, το GBP/USD έχει βρεθεί πάνω από τα επίπεδα του 1.3800 τις τελευταίες ώρες, αλλά κάποια οικονομικά αποτελέσματα που αναμένουμε εντός της ημέρας, αλλά και οι διαφωνίες που παραμένουν στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

Σε τροχιά ανόδου το GBP/USD

Τις τελευταίες ώρες, το GBP/USD βασίστηκε σε δύο παράγοντες, προκειμένου να αυξήσει την ισοτιμία του. Ο πρώτος είναι οι πιέσεις που δέχεται το USD, δίνοντας έτσι περιθώρια για άνοδο στην ισοτιμία του ζεύγους. Ο δεύτερος είναι οι πρόσφατες δηλώσεις της αγγλικής κυβέρνησης, σχετικά με την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού, αλλά και τη διάψευση των στοιχείων που δείχνουν μεγάλη αύξηση των θανάτων από την πανδημία.

Ωστόσο, οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι πολύ δύσκολα θα συνεχιστεί η άνοδος του ζεύγους. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει να αντιμετωπίσει μια ακόμα σειρά διαφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παράλληλα αναμένεται και μια σειρά οικονομικών αποτελεσμάτων που προβλέπεται ότι δε θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πορεία του ζεύγους.