Κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους το EUR/USD

Η άνοδος της ισοτιμίας του EUR/USD, η οποία βασίστηκε στον αρχικό πανικό των αγορών μετά την έκπληξη της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, αποτελεί πλέον ανάμνηση, καθώς το ζεύγος κινείται πτωτικά τις τελευταίες ημέρες, φλερτάροντας με τα χαμηλότερα επίπεδα του έτους.

Αναλυτικότερα, το ζεύγος ενίσχυσε την πτωτική του πορεία στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ξεπερνώντας το επίπεδο αντίστασης στο 1.0820 και κινούμενο στα επίπεδα του 1.0770. Η εικόνα δε βελτιώθηκε με το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα, καθώς το EUR/USD συνέχισε πτωτικά και πλησίασε ακόμη περισσότερο στα επίπεδα του 1.0700, τα χαμηλότερα του τελευταίου έτους.

Αυτή τη στιγμή, τέλος, το ζεύγος κινείται κοντά στα επίπεδα του 1.0750, αλλά δε μοιάζει διατεθειμένο να ενισχυθεί. Η μεγάλη ζήτηση για το αμερικανικό δολάριο (USD) αποδυναμώνει το ευρώ (EUR) και οι αγορές εξακολουθούν να προβλέπουν αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ τον επόμενο Δεκέμβριο. Παράλληλα, το EUR δεν έχει κάποια βάση στήριξης. Άλλωστε, η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται φτωχή από πλευράς οικονομικών ανακοινώσεων. Για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανακοινώσει τα στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής του Σεπτεμβρίου, αλλά τα στοιχεία αυτά δεν προβλέπεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα την πορεία του EUR/USD.